اولین نمایشگاه بین الملی اتماک - آی فارم (IFarm)

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شهر آفتاب اولین نمایشگاه بین المللی اتماک-آی فارم (IFarm) به عنوان یک نمایشگاه تخصصی در کشاورزی و دامپروری با رویکرد مکانیزاسیون و صنعتی سازی کشاورزی از هشتم مرداد ماه 1396 در مساحت 10 هزار متر مربع با حضور 90 شرکت در مجموعه نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب برگزار گردید



استان های تهران، خراسان رضوی، البرز، کرمان، آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، همدان، خراسان شمالی، فارس، مازندران، گیلان، گلستان و کرمان بیشترین مشارکت کننده را در دوره های برگزاری داشته اند . زمینه های فعالیت مشارکت کنندگان در این نمایشگاه شامل مکانیزاسیون کشاورزی، گلخانه و تکنولوژی های آن، سامانه ها و تجهیزات آبیاری، بذر و محل نگهداری، کشاورزی ارگانیک، پرورش دام و طیور، خوراکی و دارویی و خدمات وابسته بود.

ریاست محترم مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی برگزاری نمایشگاه های با موضوعیت کشاورزی، از جمله نمایشگاه آی فارم را در جهش کشاورزی بسیار تاثیرگذار دانست .

دکتر کامبیز عباسی در ادامه عنوان کرد: یکی از عوامل مهم برای توسعه سرمایه گذاری در بخش مکانیزاسیون کشاورزی برگزاری نمایشگاه هایی مثل نمایشگاه آی فارم است.

وی افزود: یکی از اولویت های ما این است که در نمایشگاه آی فارم کشاورزان به عنوان اعضای اصلی حضوری پررنگ داشته باشند چرا که بحث پایداری تولید به کمک مکانیزاسیون در کشاورزی خصوصا با تغییرات اقلیمی اخیر و افت کیفیت خاک از اهمیت بالایی برخوردار است. عباسی ادامه داد: در همین راستا حضور ماشین آلات و ادوات با کیفیت کشاورزی از یک سو و حضور کشاورزان به عنوان بازار تقاضا از سوی دیگر در نمایشگاه آی فارم حائز اهمیت است و سیاست ما نیز در نمایشگاه حول محور کشاورزی مکانیزه و کاهش تقاضای آب و بهبود مواد آلی در خاک است. وی با اشاره به اینکه نمایشگاه آی فارم می تواند به قطب در این حوزه تبدیل شود، تصریح کرد: در حوزه لوازم و تجهیزات آبیاری و ماشین آلات کشاورزی به استاندارد بسیار اهمیت می دهیم و آمار ماشین آلات استاندارد را از 250 عدد در دولت قبل به 1200 عدد رسانده و امیدواریم در نمایشگاه نیز این موضوع مورد توجه قرار گیرد.



رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان تراکتور، کمباین، ماشین ها، ادوات و تجهیزات کشاورزی (اتماک) گفت: این نمایشگاه ظرف مدت حداكثر پنج سال تبدیل به یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های منطقه در حوزه کشاورزی و به ویژه ماشین‌آلات کشاورزی خواهد شد به طوری که هر ساله همه‌ی دست اندرکاران و تولید کنندگان داخلي و خارجي این عرصه برای شرکت در این رویداد بزرگ نمایشگاهی مترصد و منتظر باشند.

وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه با برنامه‌ریزی‌های دقيق و تخصصي در عرصه صادرات برای شرکت‌کنندگان فوق العاده اثر بخش خواهد بود، بیان کرد: ما در این نمایشگاه بر روی حضور دو گروه مهمان‌های خارجی تمرکز کرده‌ایم؛ عده‌‌ای از کشورهای صاحب صنعت هستند که تامین‌کننده منابع اصلی تکنولوژی و تامین قطعات خواهند بود؛ مثل آلمان، ایتالیا، فرانسه، برزيل، كره جنوبي، ژاپن، تركيه، مجارستان و…ازسوی دیگر میهمانانی داریم که خریداران کالاهای ایرانی هستند مانند مهمان‌هایی که از کشورهای آسیانه میانه، افغانستان، عراق، سوریه، آفریقا و …داریم که به طور قطع حضور این طیف از مخاطبان و شرکت‌کنندگان به توسعه رویکرد صادراتی نمایشگاه منجر خواهد شد.

نامی نمایشگاه «اتماک –آیفارم» را منبع اصلی تامین ماشین‌ها و قطعات ماشین‌آلات کشاورزی منطقه خواند و افزود: ایران در اطراف خود 400 تا 500 میلیون جمعیت مصرف كننده دارد و هيچ‌يك از این كشورها به جز ترکیه توليدكننده ماشین آلات کشاورزی نيستند. این نمایشگاه در پایتخت ایران به عنوان مركز توزيع و فروش منطقه‌اي است.

محمد مهدی کابلی دبیر انجمن تولید‌کنندگان تراکتور، کمباین، ماشین‌ها، ادوات و تجهیزات کشاورزی با اشاره به تحریم‌‌های ده ساله در خصوص واردات ماشین آلات ‌کشاورزی گفت: در این مدت صنعتگران ما با مهندسی معکوس و سایر روش‌ها توانستند 90 تا 95 درصد نیاز کشاورزی کشور را تامین کنند تا در این عرصه تقریبا خودکفا باشیم؛ در حال حاضر شرایط به نحوی فراهم شده است که صنعتگران ما می‌توانند با اتکا به این تجربه 10 ‌ساله و با برقراری ارتباط با تکنولوژی روز دنیا در عرصه ماشین‌آلات کشاورزی موثرتر و قدرتمندتر ظاهر شوند .

کابلی با اشاره به برگزاری نمایشگاه «اتماک- آی‌فارم» در تهران بیان کرد: این نمایشگاه یک نمایشگاه تخصصی و بین‌المللی است که با مشارکت جدی انجمن‌ها و شرکت‌های بزرگ خارجی در عرصه ماشین آلات کشاورزی برگزار شد. وی هدف اصلی این نمایشگاه را توسعه صادرات خواند و افزود: در این نمایشگاه از سفرا ، رایزنان بازرگانی و کلیه فعالان و صنعتگران عرصه ماشین آلات کشاورزی از کشورهای منطقه و کشورهای صاحب صنعت و تکنولوژی دعوت به عمل آمد و از این منظر نمایشگاه موثر وارد میدان شد. وی ادامه داد: ایران می‌تواند تامین کننده بازار ماشین‌آلات‌ کشاورزی کشورهای مشترک المنافع جمهوری سابق شوروی ، عراق و افغانستان باشد و پل صادرات کشورهای اروپایی محسوب شود .

شرکت دانش بنیان آریاسرو سپهر الوند با عرضه دستگاه های برداشت چغندرقند و ریک دوار یونجه در این نمایشگاه حضوری پر رنگ داشت. در بازدیدهای صورت گرفته توسط جناب آقای دکتر عباسی ریاست محترم مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی و جناب آقای دکتر شیروی مدیرکل ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت از غرفه شرکت آریاسا ضمن اطلاع از نحوه عملکرد دستگاه های برداشت چغندرقند از مشکلات پیش رو در این عرصه (به ویژه مشکلات مالی کشاورزان در خرید دستگاه ها) آگاه شدند.

ا